[URL=http://img146.imageshack.us/i/12345fg.jpg/][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/2803/12345fg.jpg[/IMG][/URL] Οι μεθοδευσεις του buzz.reality-tape.com: BlondeElena, διαμαρτυρομένη

27 Νοε 2010

BlondeElena, διαμαρτυρομένη

update 28 Ιουνίου, 2011
Mε ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η BlondeElena με έχει αντικαταστήσει επάξια στο buzz, εκφράζοντας πλέον τις ίδιες απόψεις με τις δικές μου για χρήστες, αρθρογράφους, έντυπα, τρολς και διακριτική μεταχείριση των χρηστών εκ μέρους του admin. Της κληροδότησα μέχρι και τις "εμμονές" μου!

Έλενα, τις "ευγενείς" διαφωνίες μας, τις πήρε το ποτάμι, τις πήρε ο ποταμός. Κατά βάθος τις χαιρόμουν, σαν του cinto μπορώ να σου πω. Ειλικρινώς χαίρομαι που κατάλαβες τι συμβαίνει και το πολεμάς.


Μετά τις νέες εξελίξεις, και ιδιαιτέρως μετά την νέα δυναμική είσοδο ενός νέου μέλους, του Σπύρου Δερβενιώτη, την επάνοδο του Servitoros όπως και με την προφανέστατη κάλυψη του admin σε παραβιάσεις μελών που για δικούς του λόγους αφήνει ασύδοτους,  υπάρχει νέο και ενδιαφέρον υλικό για σχολιασμό. Ξέρω ότι δυσαρεστώ τους αναγνώστες του μπλογκ, που το επισκέπτονται καθημερινώς και δεν βρίσκουν νέες αναρτήσεις, αλλά ο δεδομένος χρόνος μου στο blogging είναι μετρημένος και προτιμώ να ενημερώνω το βιβλιοφιλικό μου μπλογκ. Ζητώ συγγνώμην και ελπίζω να βρω γρήγορα χρόνο ώστε να ενημερώσω τις "Μεθοδεύσεις του buzz.reality-tape,com" με νεότερες αναρτήσεις, και να συμπληρώσω ό,τι άφησα στη μέση.

* * * * * * * * * * * * * *
η παλαιά ανάρτηση, που δεν την αποσύρω για λόγους δεοντολογίας:

"BlondeElena" είναι το user name ενός μέλους του buzz,
άνευ αντικρύσματος σε μπλογκ ή άλλη προσωπική ιστοσελίδα, πιθανόν ένα από τα μέλη για τα οποία ο Prokopis Doukas ισχυρίζεται πως είναι "τεχνητές περσόνες", με πολλαπλές ταυτότητες.

Αλλά αν είναι "φυσική" ή "τεχνητή περσόνα", σύμφωνα με τον ατυχή χαρακτηρισμό του Prokopis Doukas (μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει και δεν κατάφερε να το εκφράσει σωστά) ουδόλως απασχολεί την γράφουσα. Αν και προτιμώ να υπογράφω τις απόψεις που εκφράζω στα μπλογκς με το user name μου "Κατερίνα Σ.Μ", που συμβαίνει να ανταποκρίνεται σε πραγματικά μου στοιχεία, και για μία μόνον περίπτωση συμβολής σε αυστηρά θεματικό βιβλιογραφικό μπλογκ διατηρώ σχετικό με την θεματολογία του user name, δεν με απασχολούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου ώστε να έχω την περιέργεια να τα ανακαλύψω, όπως κάνει ένα άλλο μέλος του buzz, ο/η MadNihilist
σε ένα κατακίτρινο, θρασύδειλο, ύπουλο και γκεμπελίστικο σχόλιο του/της: «Κυρία Α. ή Β. ή όπως σας λένε (...πάντως όχι Κατερίνα)»,  το οποίο ΠΑΛΙ ...κατά σύμπτωση διέλαθε την προσοχή του admin,  ή να τα αμφισβητώ, όπως το μέλος BlondeElena που βάζει ερωτηματικό πλάι από το "Στρατηγοπούλου". Έχω την ικανότητα και την δυνατότητα να αλληλεπιδρώ και να διαβάζω απόψεις, αυτές με ενδιαφέρουν και όχι τα ονόματα. Αν κάποιος επιθυμεί να μπλέκεται και να σκορπίζεται σε πολλαπλές περσόνες είναι μόνον δικό του πρόβλημα. Όπως και πρόβλημα όσων μελών του buzz επιβεβαιώνονται μετρώντας χεράκια και σημαιούλες.  Για όσους αισθάνονται ασφαλείς, όλα αυτά αποτελούν αστειότητες και προεφηβικές "ασθένειες". Παρεμπιπτόντως, μιας και έγινε αναφορά στο πρώτο επώνυμό μου "Στρατηγοπούλου", να πληροφορήσω την "BlondeElena" ότι αυτό, για το οποίο αγωνιά και αναρωτιέται, αναφέρεται σε παλαιά πολύκλαδη ιστορική υδραίικη οικογένεια. Για το "Blonde", δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κανείς - είναι προφανής η προέλευσή του.

Γράφει, λοιπόν το μέλος "ΒlondeElena":

«Συγγνώμη, αλλά το ότι το συγκεκριμμένο banned μέλος Katerina, έχει ανοίξει μπλογκ με τίτλο μάλλον παραπλανητικό, όπου όποιος θα γκουγκλάρει buzz reality, θα του βγάζει (και) το συγκεκριμμένο σύνδεσμο με τις συγκεκριμμένες αναρτήσεις δεν προβληματίζει κανέναν; Δλδ αν αύριο μεθαύριο η εν λόγω κυρία Στρατηγοπούλου(;) πάρει ανάποδες πχ με ένα μπαζζωθέν σας ή με κάποιο σχόλιό σας, πως θα σας φανεί να βάλλεστε ξαφνικά σε ένα μπλογκ, στο οποίο δεν θα μπορείτε καν να υπερασπιστείτε τη θέση σας, γιατί πολύ απλά έχει κλειστά τα σχόλια. Με συγχωρείτε, αλλά προσωπικά το ύφος του συγκεκριμμένου ιστολογίου το βρίσκω καθαρά εκβιαστικό, του στυλ "Έλενα, πρόσεχε τι λες και τι μπαζζώνεις, γιατί θα σε ξεφτυλίσω σε όλη τη μπλογκόσφαιρα". Αν συμφωνείτε με τέτοιες ενέργειες, πάω πάσσο.....»

"Πώς θα σας φανεί", λοιπόν; Χμμμ...  μήπως όπως φαίνεται και σε όσους βάλλονται από τον admin ή κάποια άλλα μέλη του buzz αλλά δεν μπορούν "καν να υπερασπιστούν την θέση τους γιατί πολύ απλά" δεν τους επιτρέπεται να σχολιάζουν στον τόπο που βάλλονται; Δεν το σκέφθηκε αυτό η BlondeElena και να που, άθελά της, ενισχύει κατά τον καλύτερο τρόπο την απόφασή μου και συνηγορεί υπέρ του δικαιώματός μου να αμυνθώ μέσα από αυτό το μπλογκ -  (thank you, Elena, αλλά παράλειψή σου που δεν καταγγέλεις ότι είναι, αν όχι "εκβιαστικό", τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, να βάλλονται κι αυτοί μέσα στο buzz). Παρ' όλα αυτά, έχω δεσμευθεί πως εδώ θα δημοσιεύεται όποιο σχόλιο αποστείλει οποιοσδήποτε κρίνει ότι θίγεται,  ό,τι γράφω ανακρίβειες ή ό,τι άλλο θέλει να σχολιάσει - με δύο προϋποθέσεις που επιβάλλει η δεοντολογία: ότι α) στα σχόλιά τους  δεν θα  αποκαλύπτονται προσωπικά δεδομένα χρηστών, τα οποία δεν έχουν δημοσιεύεσει οι ίδιοι οι χρήστες στους οποίους αφορούν, και β) δεν θα περιέχονται υβριστικοί χαρακτηρισμοί προς πρόσωπα. Κάτι που,  δυστυχώς,  παρατηρείται και στο Βuzz. Όπως εδώ (περίπτωση β), όπου ο χρήστης Προκόπης Δούκας, υιοθετεί και αντιγράφει από κάποιο site ένα σχόλιο "ανωνύμου", που στρέφεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Στάθη, χαρακτηρίζοντάς τον ως "εμπαθή, μονομανή και αφόρητα βαρετό", ενώ ταυτοχρόνως του προσάπτει την κιτρινιάρικου τύπου μομφή "έγλειφε τον πιο άχρηστο πρωθυπουργό που είχε ποτέ η Ελλάδα" (αναφέρεται στον Κ. Καραμανλή).
(λεπτομέρειες για την σχετική συζήτηση στο buzz, σε προσεχή ανάρτηση).

O τίτλος "buzz reality tape commands" με υπότιτλο "σταμάτησε τα σχόλια προς συγκεκριμένο χρήστη",  δεν είναι τίτλος παραπλανητικός. Είναι τίτλος που ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των "εντολών" που έλαβα από τον admin του buzz reality tape, έτσι όπως περιγράφεται εδώ - κάτι που ο ίδιος δεν διαψεύδει και που μπορεί να επιβεβαιώσει σε όποιον το επιθυμεί. Η παραπλάνηση, επομένως, επιχειρείται από το μέλος "BlondeElena",  που προσπαθεί να επηρεάσει τα μέλη του buzz reality tape, ως προς τους σκοπούς αυτού του μπλογκ,  ματαίως όμως, μιας και τα περισσότερα μέλη δεν επηρεάζονται από την κατευθυνόμενη προπαγάνδα, και ειδικώς από εκείνη που επιχειρούν μέλη για τα οποία έχει διατυπωθεί αμφιβολία ως προς την "περσόνα" τους.

Οι λόγοι που το επιχειρεί είναι προφανείς. Κατά την άποψή μου, έχουν να κάνουν τόσο με την συνήθη τακτική της σε ό,τι αφορά στα σχόλιά της προς εμένα όταν, δια της διαλεκτικής, την οδηγούσα σε αδυναμία να τα στηρίξει, όσο και με την προσπάθειά της να ανταποδώσει στην διαχείριση του buzz reality tape την, όχι τυχαία κατά την άποψή μου, ασυλία που απολαμβάνει σε επανειλημμένες παραβάσεις του savoir buzz εκ μέρους της, τις οποίες και ΠΑΛΙ ...κατά σύμπτωση δεν ...πρόσεξε ο admin:



Προσεχώς:

*****
Ένα AKOMA savoir buzz, στο ίδιο πλαίσιο: της αδιαφάνειας στην πριμοδότηση ή το θάψιμο των σχολίων. Οι κανόνες του savoir buzz μεταβάλλονται συνεχώς, η αδιαφάνεια παραμένει. Γιατί ο admin επιμένει στην αδιαφάνεια; Ερώτηση μάλλον εύκολη, όσο εύκολη και η  απάντηση που τα μέλη του buzz πρέπει να έχουν ήδη δώσει στον εαυτό τους.  Η δύσκολη ερώτηση είναι άλλη... 


***** Ο admin, πιθανώς, τρομαγμένος από τις διαστάσεις που πήρε η προκλητική ανοχή του προς τα μέλη πασοκ/νεοφιλελεύθερης απόκλισης σε συνδυασμό με την ...σύμπτωση να έχει μπανάρει μόνον μέλη που δεν χειροκροτούσαν τα κυβερνητικά μέτρα,
αποσύρει το μπαζζάρισμα από τα "τελευταία σχόλια"


***** Το ζεν και η επίδρασή του στις αποχωρήσεις και τις επανακάμψεις μελών του buzz. Συμπληρωματικό άρθρο: "Η συμβολή της Τεραβάντα στην ηρεμία και την πνευματική συγκέντρωση των μελών του buzz."


***** Επαλήθευση των επιφυλάξεών μου, όπως τις έγραψα μαζί με τις προτάσεις μου, στο Savoir Buzz. Σήμερα, αναγνωρίζουν κι άλλοι την αναγκαιότητα της φανερής ψηφοφορίας.


***** Επισημάνσεις μου, σε ανύποπτο χρόνο για
επιλεκτικές ενοχλήσεις. Σήμερα τις αναγνωρίζουν και άλλα μέλη.


***** Ειδικό αφιέρωμα για τον θυμόσοφο του buzz, cinto. Υλοποιώντας την επιθυμία του
"Ζηλεύω, θέλω κι εγώ να μου αφιερώσει ποστ."


***** Η συμβολή της όσφρησης του Προκόπη Δούκα στην ανίχνευση "τεχνητών περσόνων". Συμπληρωματικό άρθρο: "Πώς οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα για τους άλλους, κρίνοντας από δικές μας πρακτικές και επιλογές".


Ακόμα:
... ... Περί πολωμένης και επιλεκτικής κρίσης
... ... τα απαντητικά μέηλ μου προς τον admin του buzz μετά την "παράκλησή" του να σταματήσω τα σχόλια για συγκεκριμένο χρήστη. 
... ... κ.ά.

τα προηγούμενα:
1. Οι απαντήσεις που ο admin του buzz reality tape δεν δημοσίευσε παρά την δέσμευσή του

2. chaca-khan: Ένας λεβέντης ...επιπέδου, στο buzz

3. Προκόπης Δούκας: Συμμετέχοντας στο buzz, επιμένοντας στην ...ποιότητα

και περί του σχολιασμού στο blog
Site Meter